Recente berichten

Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10
81
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door Bootjesfan Gepost op 20 november 2023, 13:06:09 »
Er is net een boek uit over de kwestie Doeksen- EVT, wie heeft het al gelezen? Is te koop bij Funke https://boekhandelfunke.nl/product/de-slag-om-de-veerboten/
82
Actueel / Re: Vervallen en extra afvaarten
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 19 november 2023, 07:31:55 »
In verband met de verwachte weersomstandigheden komen de volgende afvaarten van de sneldienst te vervallen op:

Zondag 19 november:

Terschelling – Vlieland           13.15 uur
Vlieland – Harlingen              13.55 uur
83
Schepen niet meer in dienst van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door Bootjesfan Gepost op 18 november 2023, 09:43:42 »
Griekse toestanden zijn hier ook mogelijk
84
Schepen niet meer in dienst van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door Evert Jan Gepost op 17 november 2023, 22:37:11 »
Ik volg het niet meer, rare jongens die grieken ;)
85
Doeksen slepers / Re: Holland - museumschip
« Laatste bericht door zeeschuim Gepost op 17 november 2023, 21:45:36 »
De Holland kan zijn museale status gewoon houden. Bezoekers natuurlijk welkom, alleen helaas geen vaartochten meer. Ze moet behouden blijven als varend monument en zou wellicht 1 x per jaar afwisselend in Harlingen of Terschelling (bij een lege haven en rustig weer) kunnen liggen, zodat betaald bezoek of evenementen, zakelijk of privé aan boord door kunnen gaan, want ook stil liggend is er geld nodig voor onderhoud.
Wat betreft de Elbe denk ik dat er in Rotterdam veel meer mensen in de maritieme wereld werken dan in Harlingen en omgeving. Denk dat ze daar meer gekwalificeerde mensen hebben wat de vaartochten en het schip ten goede komt.
86
Doeksen slepers / Re: Holland - museumschip
« Laatste bericht door jan kramer Gepost op 17 november 2023, 18:37:35 »
Ai! dit is bepaald geen best nieuws! De Holland mag niet verloren gaan of in verkeerde handen komen natuurlijk.
E.e.a. zal wel betekenen dat het schip te koop komt.Hopelijk is er dan belangstelling uit goede hoek.
Hoe doen ze dat met sleper Elbe eigenlijk?Hier moet men toch ongeveer dezelfde problemen tegenkomen?
87
Doeksen slepers / Re: Holland - museumschip
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 16 november 2023, 16:13:28 »
Wat een triest nieuws.....

"𝐇𝐞𝐥𝐚𝐚𝐬 𝐭𝐫𝐞𝐮𝐫𝐢𝐠 𝐧𝐢𝐞𝐮𝐰𝐬! 🚢
Het bestuur van de Stichting Zeesleepboot Holland heeft na zorgvuldig overleg besloten om vanaf 2024 te stoppen met de huidige operationele exploitatie van de historische zeesleepboot.
Deze moeilijke beslissing is gebaseerd op diverse ontwikkelingen, waaronder het tekort aan gediplomeerde vrijwilligers met vaarbevoegdheid, mede door de verhoogde pensioengerechtigde leeftijd en het wegvallen van het vroegpensioen. Het aantal ervaren vrijwilligers neemt af, terwijl er onvoldoende jonge aanwas is. Alternatieve scenario's, zoals een vaste crew, bleken onpraktisch en onbetaalbaar. Ook zijn de unieke eigenschappen van de Holland en de technische aanpassingen voor betere manoeuvreerbaarheid kostbaar.
Kortom: na grondige analyse stopt de exploitatie vanaf aankomend jaar, maar de stichting zoekt een nieuwe bestemming die past bij de doelen en principes van de Stichting Zeesleepboot Holland. Er wordt naar gestreefd het unieke vaartuig, een cruciaal stuk maritieme geschiedenis op Terschelling, te behouden voor toekomstige generaties."
88
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door Marten-Jan van Zanden Gepost op 16 november 2023, 15:38:58 »
Iconische Terschellinger zeesleper De Holland stopt volgend jaar met varen
© Omroep Zilt, Lennard Geerts

De bekende Terschellinger zeesleper De Holland stopt met varen. De stichting die de exploitatie van De Holland doet, heeft aangekondigd daar binnenkort mee te stoppen.

Volgens voorzitter Paul Melles is het erg lastig om gekwalificeerd personeel te vinden, dat het werk als vrijwilliger op de zeesleper kan uitvoeren. Een vaste bemanning voor De Holland is financieel niet op te brengen.

"Na grondige analyse komt het bestuur tot de conclusie dat de continuďteit en de veiligheid van de huidige operationele exploitatie in de toekomst onvoldoende kan worden gewaarborgd", zo schrijft het bestuur in een brief aan de vrijwilligers.
Tot volgend jaar zomer

De zeesleper vaart nog tot de zomer van volgend jaar. Er wordt gezocht naar een nieuwe bestemming voor de boot, maar uiteindelijk wordt verkoop van het schip niet uitgesloten.

De Holland kwam sinds deze zomer al niet meer in de haven van West-Terschelling. Na twee incidenten vond de organisatie dat niet veilig genoeg.

De MS Holland werd in 1950 voor het eerst te water gelaten. Het schip voer tot 1976 bij Rederij Doeksen en later voor Rijkswaterstaat. Na 1998 werd besloten een stichting op te richten om het schip te behouden. Sinds die tijd vaart De Holland als museumschip. Het is een begrip in Harlingen en op Terschelling.

De monumentale zeesleepboot vierde enkele jaren terug nog zijn 65-jarig bestaan. Buro de Vries maakte toen een lange reportage over De Holland.

Bron: omropfryslan
89
Schepen niet meer in dienst van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door Bootjesfan Gepost op 16 november 2023, 13:40:06 »
Nieuwe rederij voor de Nissos Aegina ( Ex Midsland ) https://www.slf.gr/
90
Overige onderwerpen / Re: Werfbeurten
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 16 november 2023, 11:25:51 »
Voor de liefhebbers even een sneakpeek op de werf in Harlingen. Daar staat de Friesland hoog en droog voor een flinke schilderbeurt. Gelukkig kunnen we gebruik maken van de overdekte hal, zodat we geen last hebben van de regen. In het stuurhuis wordt druk gewerkt aan het leidingwerk. Als alles volgens planning verloopt, is deze dame vrijdag 24 november weer klaar voor de dienst (credits foto's: Hanny Wentink)Pagina's: 1 ... 7 8 [9] 10