Auteur Topic: Nieuws  (gelezen 160801 keer)

Wim Vink

  • Kapitein
  • *
  • Berichten: 2.677
  • Geslacht: Man
Nieuws
« Reactie #375 Gepost op: 5 oktober 2018, 15:52:15 »
Drijfveren september 2018.met vriendelijke groeten,
Wim Vink

zie ook: http://autobussenopterschelling.jimdo.com/

arthur

  • Ketelbinkie
  • *
  • Berichten: 43
Re: Nieuws
« Reactie #376 Gepost op: 11 oktober 2018, 08:51:46 »
Bron: LEEUWARDER COURANT VAN 11 OKTOBER 2018

DOEKSEN VERVROEGT AFVAARTEN BUSREIZSIGER

HARLINGEN _ Een kaartje voor een overtocht naar Vlieland en Terschelling wordt volgend jaar 1,9% duurder. De meeste afvaarten worden vervroegd.
Rederij Doeksen kondigt de maatregels aan in het vervoersplan 2019. Het ministerie van Infrastruktuur en Waterstaat heeft inmiddels zijn goedkeuring gegeven aan de plannen. Of het vervoersplan wordt uitgevoerd zoals nu voorgesteld, blijft voorlopig nog onduidelijk. Doeksen rekent er nog steeds op, dat in april de 2 nieuwe LNG-schepen in gebruik worden genomen. Op een werf in Vietnam wordt de laatste hand gelegd aan de bouw van de veren. De kostenverhoging is nOodzakelijk om de algemene- en personeelskosten te dekken en de afschrijvingskosten voor de investeringen te compenseren. Zo komt er ondermeer een nieuw bagagesysteem. Een opvallende wijziging is het vervroegen van de meeste afvaarten. Dit wordt gedaan voor een betere aansluiting op de busdiensten. Met de nieuwe schepen duurt de overtocht tussen Harlingen en Terschelling 1 uur en 50 minuten, dat is 10 minuten korter dan de tijd die de Friesland nu nodig heeft. De proef met de tariefsdifferentiatie , waarmee in 2015 is begonnen, krijgt een definitief karakter. "Het biedt een extra keuze voor de gast en heeft uitgewezen dat er een betere spreiding over de dag van passagiers en auto's is gerealiseerd" zegt Doeksen.
Om het comfort en de veiligheid te kunnen waarborgen aan boord, staat Doeksen voortaan per persoon een vervoermiddel toe. Het gaat daarbij om kruiwagens, fiets-, steek en bolderkarren. Passagiers kunnen hun ruimbagage en fiets straks vr de kaartcontrole afgeven. Dit versoepelt het in- en uitschepen. Fietsen en karren worden in trailers geplaatst. Vorig jaar steeg het vervoer van toeristen naar Vlieland en Terschelling met 3 en met 0.5 procent. De verwachting is dat de groei de komende jaren zal aanhouden. In 2017 reisden 216.151 toeristen naar Vlieland, naar Terschelling bijna het dubbele 452.352...Leen

  • Marconist
  • ****
  • Berichten: 383
Re: Nieuws
« Reactie #377 Gepost op: 11 oktober 2018, 15:31:59 »

De LC citeert steeds maar kleine stukken uit het vervoerplan.
Het hele vervoerplan van TSM staat online.
Staat heel veel info in.
Heb recent nog aan Doeksen gevraagd hoe het met de beide Willems staat.
Doeksen geeft aan:

Beste Leen, Goed nieuws: een nieuwe update kun je binnenkort verwachten. Er wordt momenteel hard aan de schepen gewerkt en als alles volgens planning verloopt, zullen ze begin volgend jaar in Harlingen arriveren. Dus nog even geduld!

Gaat het er toch van komen?