Recente berichten

Pagina's: [1] 2 3 ... 10
1
Huidige vloot van Doeksen / Re: Koegelwieck
« Laatste bericht door Niels Gepost op Vandaag om 08:43:29 »
Ja maar de onderdelen voor deze motor worden niet meer gemaakt
2
Huidige vloot van Doeksen / Re: Koegelwieck
« Laatste bericht door Wouter B Gepost op Vandaag om 00:23:39 »
Heeft er iemand inhoudelijke technische informatie?

Nogal vreemd dat een compleet gerevideerde motor het ineens niet meer doet...
4
Huidige vloot van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 28 september 2020, 10:28:55 »
De roldeur op het autodek bedoel je dan?
5
Huidige vloot van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door doppie Gepost op 28 september 2020, 06:25:47 »
Vandaar de uur vertraging gisteren uit Harlingen? 12.30 i.p.v. 11.30 vertrok ze pas...
6
Huidige vloot van Doeksen / Re: Midsland
« Laatste bericht door cupdruchan Gepost op 27 september 2020, 22:56:11 »
De oude dame is haar roldeur ook kwijt.
de reden weet ik niet, wel dat het personeel de deur er met enige moeite uit hebben getrokken .
7
Huidige vloot van Doeksen / Re: Koegelwieck
« Laatste bericht door Skylge Gepost op 25 september 2020, 22:14:36 »
Uit de Leeuwarder Courant:

Fiasco voor Doeksen: de snelboot is op
Vandaag, 20:12 • HarlingenRederij Doeksen heeft een nieuwe tegenslag te verwerken: de twee hoofdmotoren van snelboot de Koegelwieck zijn op. Er moeten nieuwe komen.

De boot is hierdoor nog weken uit de vaart. Nieuwe hoofdmotoren liggen niet op de plank. Bovendien kosten ze veel geld; directeur Paul Melles schat de nieuwwaarde op 600.000 tot 700.000 euro.

,,Wij zijn er niet blij mee’’, zegt Melles over het majeure probleem. De Koegelwieck kampt sinds dit jaar met uitval. Het is mis sinds de twee motoren er vanwege groot onderhoud zijn uitgehaald en teruggeplaatst. Doeksen liet dit werk uitvoeren door een gespecialiseerd bedrijf. De rederij probeert de geleden schade hierop te verhalen. Schade-experts van de verzekeraar zijn ermee bezig.

Eén van de motoren is sowieso niet meer te gebruiken, zegt Melles. Het bedrijf is op zoek naar vervangende exemplaren, nieuw of gereviseerd. Die zoektocht zal een week of zes in beslag nemen, al maakt de coronapandemie veel onzeker. Intussen kijkt Doeksen ook naar een vervangende snelboot. ,,Alle opties liggen open.’’ Daarvoor geldt hetzelfde: ,,Corona is een crime. Als ik naar Noorwegen wil moet ik tien dagen in quarantaine. Azië kom ik al helemaal niet in. Het is ontzettend lastig allemaal.’’

De uitval van de Koegelwieck heeft voor reizigers beperkte gevolgen. Na het hoogseizoen wordt de boot alleen rond de weekeinden ingezet, als sneldienst naar Vlieland. Hiervoor zet Doeksen de komende weken de andere snelboot in, de ms Tiger, die de sneldienst naar Terschelling verzorgt. Door het schuiven met vaartijden kan de Tiger tijdelijk beide routes uitvoeren.

Inframinister Cora van Nieuwenhuizen noemt de situatie ,,erg vervelend’’. De minister werd aan het jasje getrokken door de VVD-fractie in de Tweede Kamer die zich zorgen maakte. Het rijk is concessiehouder van de veerdienst.

Volgens de minister heeft de uitval van de Koegelwieck deze zomer voor beperkte problemen gezorgd. Doeksen heeft alle reizigers omgeboekt en iedereen kreeg een alternatief voor een overtocht op dezelfde dag. ,,In enkele gevallen heeft het spijtig genoeg betekend dat toeristen minder tijd op Terschelling of Vlieland hebben kunnen doorbrengen of iets langer moesten blijven.’’
8
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door arthur Gepost op 25 september 2020, 08:04:58 »
 25 SEPTEMBER 2020 IN DE LEEUWARDER COURANT:
citaat:
HARLINGEN - BRANDWEER WIL OEFENEN MET DOEKSEN OM LNG
De brandweer van Harlingen en rederij Doeksen gaan samen oefenen om te kijken hoe er moet worden gehandeld bij een calamiteit met de nieuwe Willems. Hoewel de veiligheidsregio aandacht heeft voor de situatie, is het bunkeren van de schepen met vloeibaar gas niet meegenomen in het nieuwe "incident risico profiel" van de veiligheidsregio. Formeel was daar geen aanleiding toe, aldus burgemeester Sluiter. Iedere 4 jaar wordt dit profiel bijgewerkt.
einde citaat
9
Huidige vloot van Doeksen / Re: Willem de Vlamingh (Bno 388)
« Laatste bericht door PiebeJanMan Gepost op 24 september 2020, 19:02:13 »
Wel mooi, iets meer kleur in het interieur dan bij de Barentsz.
10
Huidige vloot van Doeksen / Re: Willem de Vlamingh (Bno 388)
« Laatste bericht door Humtidumty Gepost op 24 september 2020, 12:18:49 »
De laatste ontwikkelingen aan boord van de willem (of toch de Wilma?) https://www.denieuweschepenvandoeksen.nl/stand-van-zaken-willem-de-vlamingh/
Pagina's: [1] 2 3 ... 10