Recente berichten

Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10
11
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 29 april 2024, 16:15:38 »
Er waren vandaag problemen met de tijdelijke brug op Terschelling.

Citaat
De passagiersbrug van de haven van Terschelling schoot maandagochtend in de noodbeveiliging. Veerboten van rederij Doeksen konden daardoor tijdelijk niet aanmeren in de haven. 

Het probleem ontstond maandagochtend rond half elf. De hijsbalk onder de passagiersbrug ging scheef, waardoor de noodbeveiliging is geactiveerd.

Daardoor lag de Willem de Vlamingh stil in de veerhaven, terwijl de Noord-Nederland en de Willem Barentsz in de vaargeul voor de haven moesten wachten.

Rond half twee konden de schepen weer van en naar de veerhaven varen, meldt Rijkswaterstaat Noord-Nederland. Monteurs testen of het probleem is opgelost en de passagiersbrug weer goed en veilig werkt. Passagiers kunnen de schepen ondertussen via het autodek veilig betreden en verlaten.

Artikel is van Omroep Zilt
12
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door Bootjesfan Gepost op 26 april 2024, 14:36:37 »
Dit gezeik gaan we voortaan iedere 15 jaar krijgen. Dan toch maar een Eigen Veerdienst opzetten?
13
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door cees Gepost op 25 april 2024, 09:43:22 »
Veerdiensten een OV status? Dat lost niets op. Bij het OV vinden immers elke 5 tot 10 jaar aanbestedingen plaats, die zullen dan ook gaan gelden voor de veerdiensten. Dat betekend dat er in dat opzicht dus niets veranderd, buiten dat er een ov studentenkaart geldig zou zijn.
Ook dan zullen reders hoog in moeten  schrijven om geld terug te verdienen.
14
Actueel / Re: Vervallen en extra afvaarten
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 23 april 2024, 19:33:29 »
Er zijn extra afvaarten van de sneldienst ingezet op :
 
Vrijdag 26 april :
 
Terschelling – Harlingen           13.15 uur
 
Vrijdag 7 juni:
 
Terschelling – Harlingen           08.25 uur
Harlingen – Terschelling           11.50 uur
Terschelling – Harlingen           13.15 uur
15
Actueel / Re: Vervallen en extra afvaarten
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 18 april 2024, 12:15:20 »
⚠️👉💨 Let op: Vanwege de verwachte weersomstandigheden (harde wind en hoge golven) komen de volgende afvaarten van de sneldienst van en naar Vlieland te vervallen op vrijdag 19 april 2024:
Harlingen – Vlieland:
14:35 uur VERVALT
16:40 uur VERVALT
Vlieland – Harlingen:
15:35 uur VERVALT
Vlieland - Terschelling:
17:40 uur VERVALT
De overige afvaarten varen conform dienstregeling. Geboekte passagiers worden geďnformeerd.
17
Doeksen slepers / Re: Zeehond (2x vlet en 1x motorkruiser)
« Laatste bericht door PiebeJanMan Gepost op 3 april 2024, 20:39:17 »
De Stern (Zeehond) vaart niet meer voor het NIOZ. Ze blijft wel op Texel.
18
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door Bootjesfan Gepost op 3 april 2024, 11:20:20 »
https://lc.nl/friesland/Straks-inchecken-op-de-veerboot-naar-de-Waddeneilanden-Tweede-Kamer-wil-onderzoek-naar-ov-status-Waddenveren-28977559.html?fbclid=IwAR3caeb6ynKj627d9j3Q4K9jhF0Tem2o2DeA16Kz001AxTDUAYgccEFhSlQ

Citaat
Straks inchecken op de veerboot naar de Waddeneilanden? Tweede Kamer wil onderzoek naar ov-status Waddenveren
Ton van der Laan • Gisteren, 16:10 • Friesland

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil dat het kabinet gaat onderzoeken of de veerboten naar de Waddeneilanden een ov-status kunnen krijgen.

Een motie van D66’er Tjeerd de Groot, CDA’er Eline Vedder en GL-PvdA’er Habtamu de Hoop is dinsdag door het parlement aangenomen.

De veerboten tussen het vasteland en de vijf Waddeneilanden vallen niet onder het Nederlandse openbaar vervoer, zoals alle treinen en bussen wel. Dat betekent onder meer dat de ov-studentenkaart niet geldig is en er minder regie is op de prijzen voor een ticket.

Een meerderheid in de Tweede Kamer wil ook in de toekomst een ,,goede en betaalbare verbinding’’, om de ,,leefbaarheid van de Waddeneilanden’’ te waarborgen. Door de veerboten aan te merken als openbaar vervoer kunnen kaartjes goedkoper worden.

In het voorstel wordt het kabinet opgeroepen ,,om te onderzoeken wat er nodig is’’ om de Waddenveren aan te merken als openbaar vervoer. De kabinet zal binnenkort met een reactie op de aangenomen motie moeten komen.

Wordt de watertaxi een kleine veerboot?
De Tweede Kamer ging ook mee in een voorstel van BBB-Kamerlid Cor Pierik om te onderzoeken of het mogelijk is om watertaxi’s tussen het vasteland en de Waddeneilanden aan te merken als kleine veerpont.

De watertaxi’s varen dag en nacht over de Waddenzee, maar de vervoerders zijn gebonden aan strikte regels over snelheid. Zo mogen de taxi’s ‘s nachts niet harder varen dan 20 kilometer, te laag bij bepaalde calamiteiten, betoogde Pierik onlangs in een Kamerdebat over de Wadden.


Kamerlid Pierik wil nu dat het kabinet de veiligheidsregio Fryslân, de burgemeesters van de Waddeneilanden en de waddentaxibedrijven binnen zes weken bij elkaar zet om ,,te onderzoeken of een aanwijzing als kleine veerpont mogelijk is’’. Zo’n status zou voor taxibedrijven de mogelijkheden vergroten om bij calamiteiten sneller te varen.
19
Actueel / Re: Nieuws
« Laatste bericht door L.Noorman Gepost op 2 april 2024, 22:15:03 »
Drijfveren maart 2024
Pagina's: 1 [2] 3 4 ... 10