Schepen van Doeksen > Schepen niet meer in dienst van Doeksen

Schelpenzuigers

(1/9) > >>

Wim Vink:
In het verleden hadden we een topic over dit onderwerp. Daarin is bv de Noordvaarder ruim aan bod gekomen. Ik kan dat topic nergens meer vinden. Het kan bij een opruimactie per ongeluk verdwenen zijn.
De firma Doeksen is ooit gestart met schelpenzuigerij, dus een onderwerp daarover kan geen kwaad.

Ik was bezig met foto's uit 1976 digitaal te maken en kwam tot een verrassende ontdekking. Bij het fotograferen van de Koegelwieck bleek ik ook de Terschelling op de foto gezet te hebben. Dat schip is in 1976 verkocht (zie SSS van WJJ Boot), maar net daarvoor heb ik het dus op de plaat gezet. Niet helemaal, want het ging mij om de KW, maar het schip staat er toch op.Foto: Wim Vink

JaVaZee:
Hoi Wim,
Er staat wel een topic Noordsvaarder bij Doeksen Slepers.
Zal vast niet de goede zijn,of hadden ze de zelfde naam? :P

Nils

Wim Vink:

--- Citaat van: JaVaZee op  1 mei 2008, 17:32:45 ---Hoi Wim,
Er staat wel een topic Noordsvaarder bij Doeksen Slepers.
Zal vast niet de goede zijn,of hadden ze de zelfde naam? :P

Nils

--- Einde van citaat ---

Dat was idd de Noordsvaarder en niet de schelpenzuiger Noordvaarder.

Wim Vink:
Voor de jongere forumleden: dit was de Noordvaarder.
Schelperzuiger van 1964-1975. In juli 1975 indienst gekomen als vrachtvaarder, nadat alle overbodige zaken van de schelpenzuigerij waren verwijderd. Het schip voer toen voornamelijk als vrachtschip tussen Harlingen en Vlieland. (Zie ook SSS van WJJ Boot, blz 149, 151 en 319).

Bijgaand een verbeterde scan van de afbeelding die ook op de hoofdsite staat, de Noordvaarder in de Vliesloot, 26 juli 1977.dia: Wim Vink

willem boot:
In een van de boeken is een foto van de gang naar de sloperij opgenomen, schoorsteen -om het vriendelijk te zeggen- "vlakgelegd". Op deze foto lijkt het schip onder stoom te zijn en zo is-ie volgens wat ik ervan weet, niet weggegaan. Mogelijk laatste reisje?

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie