Schepen van Doeksen > Schepen niet meer in dienst van Doeksen

Vrachtvaarders

(1/17) > >>

Wim Vink:
In de collectie van Tjebbe Cupido vond ik nog deze foto van de Josephine.
Niet al te duidelijk, maar iets is beter dan niets.
Welk schip er rechts lag, is mij niet bekend.

Jan Leenstra:
De Adriana is gekocht uit een failliesement in 1964. Ik weet niet als het schip daarvoor al op Terschelling lag, volgens mij nl wel. Dat zou kunnen betekenen dat het inderdaad de Adriana zou kunnen zijn. Maar in dat jaar waren er nog meerdere 'vrachtvaarders', bijvoorbeeld de Boreas en de Willem Barendsz.
Van beide schepen heb ik niet echt duidelijke foto's en kan dus geen vergelijkingen trekken met het schip op de foto. Misschien is er iemand die het zo kan zeggen. 

Jan Leenstra:
De Noordvaarder (zonder S dit keer) heeft als schelpenzuiger en als vrachtvaarder gefungeerd. Nadat de schelpenzuigerij was gestopt is het schip voorzien van een kraan en is voornamelijk ingezet op de vrachtdienst naar Vlieland.
Schip vaart tegenwoordig nog in de buurt van Terneuzen als Scaldis III.
Ook werd het schip vanwege de geringe diepgang ingezet bij de bergings werkzaamheden.

Donald v.d. Horst:
Wim,

Volgens gaat het om het vrachtschip Linquenda van Vrieswijk. Een zoon van de schipper zat vroeger bij mij op school op West-Terschelling. Het schip voer volgens mij op de beurtdienst naar Leeuwarden.

Groeten,  Donald van der Horst

Wim Vink:
In de verzameling van mijn oom D. Stapersma vond ik deze foto van de Almeri in het Oosterom. De foto is in de zomer van 1958 genomen.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie