Doeksen Transport Group > Doeksen Transport Group

Waterbus

(1/7) > >>

marten:
Rederij Doeksen vervangt
kapotte Koegelwieck


--- Citaat ------ Rederij Doeksen vervangt kapotte Koegelwieck

Voor het eerst in de geschiedenis van de sneldienst van Rederij Doeksen haalt de rederij een vervangende boot tijdeijk van elders tijdens de periode dat de Koegelwieck met technische problemen aan de kant moet blijven.
In het verleden schafte de rederij een vervangende boot, de Najade, aan voor de keren dat de Koegelwieck niet kon varen of uitverkocht was, maar deze bleek niet te voldoen en werd enkele jaren geleden verkocht. Vorige week moesten Terschelling en Vlieland het zonder sneldienst doen. Voor Vlieland blijft dat zo, naar Terschelling vaart sinds maandag de catamaran Aquarunner, die normaliter als eigendom van de zusteronderneming Aqualiner van Doeksen vaart tussen Almere en Huizen op het Veluwemeer. Het schip kan niet ruim 300, maar slechts 72 passagiers binnen en bij mooi weer 18 op het buitendek vervoeren. De vaartijd is een uur, in plaats van drie kwartier. De rederij heeft gewaarschuwd dat dit schip minder ruige weersomstandigheden aankan dan de Koegelwieck en dus sneller uit de vaart zal worden genomen dan men gewend is. Dat is ook de reden dat op voorhand is afgezien van de vaart op Vlieland, omdat de vaarroute naar dit eiland veel onbeschutter is dan die naar Terschelling. De motorstoring van de Koegelwieck is van dien aard, dat dit schip vrijwel zeker deze week nog en wellicht langer uit de vaart is.
Bron: de Terschellinger
--- Einde van citaat ---
http://ymlp.com/zf1oeV

PiebeJanMan:
hier de aquarunner afgelopen zondagmiddag:

Humtidumty:
Is bekend waarom de Koegelwieck is uitgevallen de afgelopen keren?
Na de lange storing was er iets aan de hand met de stuurinrichting. Wat is het deze keer?

Humtidumty:
Dit schip mag dus wel op het wad varen voor een andere maatschappij. Ze is niet van Rederij Doeksen geweest, en heeft geen kettingbeding met zich...
Of is het schip ingehuurd i.p.v. gekocht?

Foutje... was woord "geen" vergeten.

PiebeJanMan:
Waarschijnlijk wordt het schip ingehuurd (gecharterd) door Rederij Wagenborg, omdat er in december vanuit aqualiner plannen zijn om met het schip naar Amsterdam te varen (zie hier).
Ik zie niet in waarom er sprake is van een kettingbeding, er zijn twee redenen waarom dat niet van toepassing is:
- de Esonborg concurreert niet met andere veerdiensten, omdat het schip gewoon bij Wagenborg vaart en dus niet concurreert met de normale veerdienst vanuit Lauwersoog, omdat beide diensten door hetzelfde bedrijf worden uitgevoerd
- ten tweede is het zo dat het schip niet al in het bezit is geweest van Wagenborg. Bovendien niet van Doeksen, omdat deze het schip ook alleen charterde voor een aantal dagen.

Dus er is geen sprake van een kettingbeding, mijnsinziens.....

O ja ik had ook nog even een plaatje gemaakt van hoe het MS Esonborg er uit kwam te zien als het voor deze dienst even opnieuw geverfd werd in wagenborg-stijl:


Nou zoiets dus ;)

P.S. Bij het krantenartikel staat de foto van Marten (Tigchelaar), medeforumlid, ik wilde jullie er even op attenderen ;)

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie