Schepen van Doeksen > Overige onderwerpen

Extreem weer

<< < (3/22) > >>

Wim Vink:
De Friesland had de nodige moeite om aan te meren op Ts circa 17.00. Met behulp van Rederij Noordgat lag hij in 15 min tegen (!) tegen de wal.
Als forumleden weten we nu dat de boegschroeven onder hoogspanning hebben gestaan en dat er iemand met een brandblusser paraat stond.

Overigens hoor ik net melden dat de passagiersbrug niet wordt gebruikt, omdat men vreest dat hij later niet "los" wil. De passagiers mogen via het autodek het schip verlaten.

Bob Koetsier:
De Brandaris meldt net aan de Koegelwieck: "Ik ben bang dat je passagiers natte voeten gaan krijgen, en waarschijnlijk door de knieen moeten gaan"

Bob Koetsier:
De Midsland meldt net heel rustig uit Harlingen te vertrekken, om de eb af te wachten..Groet Bob 8)

marten:
De Midsland meld net dat ze blijft wachten in de Blauwe Slenk totdat het water wat gaat zakken. In het Stortemelk staan nu golven van een dikke 4 meter.

Groeten,
Marten.

PS: Word het niet eens tijd dat ze die rolluiken vervangen door deuren (Oost-Vlieland)  ;D ;D :P

Bob Koetsier:
Hoog water verrast eilanden

De harde wind heeft vandaag een hoop mensen op de Friese waddeneilanden overvallen. Op Terschelling hebben een paar auto's schade opgelopen, omdat ze in het water stonden. De muur bij de haven is met balken dicht gemaakt.

Ook op Vlieland ging de muur dicht. Daar kwam het water hoger dan in Januari. Op Ameland konden de auto's net op tijd van de pier gehaald worden. Probleem was verder dat de veerboten op de eilanden veel later aanleggen konden.


Bron: Omrop Frysl

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie