Schepen van Doeksen > Overige onderwerpen

Bloopers en ongelukken

(1/8) > >>

Wim Vink:
Forumlid Marten-Jan vroeg me of het geen idee was een topic te beginnen over bloopers. Op TV is dat altijd vermakelijk, dus waarom niet op het forum.

Dirk:
Ik weet niet echt of dit een blooper is maar ik vertel het gewoon. ;D

Het was in 2003 en ik stond op de Friesland vlak voor vertrek van Terschelling. Het was zo druk toen, dat er werd omgeroepen dat de Friesland vol zat en dat de Midsland over een uur weer van Terschelling zou vertrekken. Wat nou het erge was, was dat de Midsland net naar Harlingen was voor een extra vaart, en moest toen met auto's en al omdraaien om weer naar Terschelling te gaan, en moest daar extra passagiers meenemen.  ;D De Midsland was ongeveer tussen de twee zandbanken in, ik weet niet precies hoe dat heet, tegenover terschelling.
Het is niet echt een blooper maar ik vond het wel hilarisch om die gezichten van de mensen op de Midsland te zien, toen we erlangs vaarden!! ;D ;D ;D

Hunter:
Hallo Wim,

Vind he wel een leuk iedee ja en dan mag deze er ook wel bij.
Het is zaterdag 20-08-2005 rond 11 uur en de Noord-Nederland verlaat de haven van Terschelling op weg richting Vlieland. Het is inmiddels afgaant water en de Noord-Nederland besluit nog door het schuitengat te gaan tot dat de Noord-Nederland moest uitwijken voor een jachtje dat hem tegemoed kwam. De kaptein stuurde en kwam buiten de betonning terecht en liep op een zandbank. Rederij Noordgat heeft nog geprobeert de Noord-Nederland los te trekken maar doordat het afgaant water was is he de bergers niet gelukt en is de Noord-Nederland 's avonds rond 22.00 uur met hoog water los gekomen waar naar het schip naar harlingen is gegaan en de volgende ochten de vracht op Vlieland heeft afgeleverd. Het schuitengat is voor een paar weken verboden geweest voor de Koegelwieck en de Noord-Nederland.

jelle:
Ik vind het nogal een Blooper dat het online reserveren voor de zoveelste keer is uitgesteld.

Germen:
                                                Hoi

 
        Er is ook meende ik, eind de jaren 70 een ongeluk gebeurt met Ms Koegewieck(1)
        Het schip lag niet goed vast,toen gleed de loopplank het water in.
        Een vrouw van West Terschelling kwam in het water terecht!
        Later overleed ze in Ziekenhuis Oranjoord in Harlingen aan haar verwondingen!


        Gr Germen

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie