Schepen van Doeksen > Actueel

Nieuws

<< < (114/124) > >>

cupdruchan:
staat een stukje van in de drijfveren van deze maand.
o.a. de vertrektijden veranderen een beetje (5min).
heb verder nog niet helemaal gelezen

cupdruchan:
Van de Rederij:

Op woensdag 1 december wordt zeer harde wind verwacht, waarbij zeer hoge golfhoogtes kunnen worden bereikt. Met name op de lijn Vlieland (stroming) zal dit leiden tot extreme omstandigheden, voor alle autoveerboten op die lijn.
Door het laten vervallen van de middagdienst (hoogtepunt storm) en het aanpassen van de afvaarttijden, kunnen we de dienstregeling die dag zo goed mogelijk blijven varen.

 

09.05 uur Harlingen – Vlieland wordt 8.45 uur
11.50 uur Vlieland – Harlingen vervalt
14.05 uur Harlingen – Vlieland vervalt
16.50 uur Vlieland – Harlingen wordt 18.00 uur
19.05 uur Harlingen – Vlieland wordt 20.00 uur.

 Alle passagiers die voor de genoemde afvaarten hebben geboekt, krijgen hiervan bericht. Alle overige afvaarten blijven ongewijzigd. Onze excuses voor het ongemak.

Ter aanvulling: De Vlieland ligt voor onderhoud in dok, De Willem'en varen de vlielanddienst.

L.Noorman:
Vanwege een technisch noodzakelijke reparatie aan het MS Willem Barentsz, zijn er een aantal aanpassingen in de dienstregeling naar Vlieland v.v. op woensdag 08 december:

Vlieland – Harlingen      11.50 uur           wordt 11.15 uur
Harlingen – Vlieland      14.05 uur           wordt 15.15 uur
Vlieland – Harlingen      16.50 uur           wordt 17.15 uur
Harlingen – Vlieland      19.05 uur           wordt 19.15 uur

Alle overige afvaarten varen conform dienstregeling.

Wouter B:
https://lc.nl/friesland/Rederij-Doeksen-schrapt-enkele-afvaarten-naar-Terschelling-27400162.html

nagier:
Persbericht bij omrop Fryslan

Doeksen in gesprek met Rijk over mogelijkheden voor duurdere bootkaartjes

Rederij Doeksen overlegt deze week met de overheid over de hoge brandstofprijzen van het moment en de mogelijkheden om prijzen van bootkaartjes te verhogen.

De prijzen van een kaartje voor de boot van Harlingen naar Vlieland en Terschelling hoeven nu nog niet omhoog, zegt directeur Dirk Spoor van Doeksen. Maar hij wil praten over de mogelijkheden daarvoor, mochten de brandstofprijzen te veel omhoog gaan.

Als Doeksen de prijzen tussendoor wil verhogen, kan dat alleen in overleg met de overheid. "Er is nog geen acuut probleem", zegt Spoor tegen persbureau ANP. Vaak dalen de prijzen in de loop van het jaar ook wel weer. "Of dat nu weer het geval is, is afwachten."

Prijzen lng hoger
Doeksen heeft vijf schepen die op scheepsdiesel varen. Daarvoor is de brandstofvoorziening al geregeld en speelt de duurdere inkoop voorlopig niet. Maar twee nieuwere boten varen op lng (liquid natural gas). Het bedrijf merkt dat die prijzen de laatste tijd wel flink zijn toegenomen.

Directeur Spoor verwacht op termijn wel hogere prijzen voor de boot. Die worden jaarlijks aangepast aan de inflatie en die is de laatste tijd flink opgelopen.


De veerboot van Schiermonnikoog - Foto: Omrop Fryslân, Ronald van der Pol
Wagenborg, de rederij voor veerdiensten naar Ameland en Schiermonnikoog, heeft deze week ook een overleg met het Rijk. Volgens directeur Ger van Langen wordt dan onder andere gesproken over de 'bijzondere omstandigheden' van de laatste tijd. Hij wil niet vooruitkijken op eventuele uitkomsten.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie