Schepen van Doeksen > Actueel

Nieuws

(1/125) > >>

marten:
Klusje op grote hoogte

Harlingen- Het storm- en regen seizoen nadert. Goed zicht in de auto of op de schepen is dan van levensbelang. De ruitenwisserbladen van de Friesland weden dinsdagmiddag vervangen en tevens voorzien voorzien van zwaardere veren. Rinnie en zoon Ronald Brandsma van Elektrotechniek Harlingen klaarden dit klusje. Kraanbedrijf Zuidema zorgde ervoor dat beide heren veilig en ongestoord hun werk konden doen. Overigens liep de Friesland door de lage waterstand een uur vertraging op en kon de afvaart naar Terschelling pas om 16.00 uur plaats hebben.

Bericht uit de Harlinger Courant van 21 oktober.

Foto: HC - Ubbo Posthuma

marten:
Nieuwe dienstregeling veerboot houdt de gemoederen op Vlieland bezig

Op Vlieland kan men de veerdienst als de levensader van het eiland beschouwen. Ingrijpende veranderingen in een bestaande dienstregeling hebben een enorme impact op het eiland. De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling voor 2006 hebben dergelijke verstrekkende gevolgen voor het eiland en haar gasten en bewoners.

Naast de vermindering van het aantal afvaarten van en naar Vlieland vallen de sterk aangepaste vertrektijden en de sterk verkorte vaartijd (van ruim anderhalf uur naar 1 uur en 10 minuten) op.

Het bestuur van VVV Vlieland heeft middels een brief haar bezorgdheid geuit over de grote aanpassingen in de dienstregeling voor 2006 zoals die nu voorhanden is.

Bron: Vliestroom nieuws

Jan Leenstra:
Nog even over de ontploffing: Er is inderdaad een ontploffing geweest aan boord van de Friesland.
Een medewerker van rederij Doeksen was aan het solderen toen het busje waar hij mee aan het solderen was ontplofte. Hij heeft brandwonden aan zijn handen en in zijn gezicht. Gezicht viel mee, maar handen waren vrij serieus. Volgens de berichten mocht hij vandaag weer naar huis.

Vanaf deze zijde natuurlijk beterschap!!

Leen:

In de Terschellinger maar ook elders valt te lezen dat Haantjes ( van de huisjes en fietsen ) een eigen veerdienst wil beginnn naar het model van Teso. ( de eilanders als aandeelhouders )
Hij wil dat doen het hele jaar rond en ook Vlieland bij de plannen betrekken.

Hij zou nu in gesprek zijn met Rijkswaterstaat en wil een eventueel convenant aanvechten.

Melles van Doeksen zegt geen concurrentie te vrezen, echter hij geeft wel aan dat het aantal afvaarten dan zal verminderen.


Leen


Hunter:
Hallo allemaal,

Nu het hier zo'n windkrachtje oehoe is  ( 8/9 ) heeft de Friesland wel wat hinder van... Door de Noord_Westen wind had de Friesland gisteravond rond half 22 en 22.00 uur hulp nodig van de sleepboot Noordgat...
Ik denk dat ze vandaag weer hulp nodig hebben en het waait hier lekker
dus ik ga zo even naar de haven en zou kijken of de Noordgat vandaag weer moet helpen aanduwen..
Dan zou ik daar even foto's van maken en daarna plaatsen op het forum...

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

Naar de volledige versie