Auteur Topic: Nieuws  (gelezen 370278 keer)

marten

 • Gast
Nieuws
« Gepost op: 22 november 2005, 20:29:28 »
Klusje op grote hoogte

Harlingen- Het storm- en regen seizoen nadert. Goed zicht in de auto of op de schepen is dan van levensbelang. De ruitenwisserbladen van de Friesland weden dinsdagmiddag vervangen en tevens voorzien voorzien van zwaardere veren. Rinnie en zoon Ronald Brandsma van Elektrotechniek Harlingen klaarden dit klusje. Kraanbedrijf Zuidema zorgde ervoor dat beide heren veilig en ongestoord hun werk konden doen. Overigens liep de Friesland door de lage waterstand een uur vertraging op en kon de afvaart naar Terschelling pas om 16.00 uur plaats hebben.

Bericht uit de Harlinger Courant van 21 oktober.

Foto: HC - Ubbo Posthuma
« Laatst bewerkt op: 20 juli 2015, 21:23:12 door Wim Vink »

marten

 • Gast
Re: Nieuws
« Reactie #1 Gepost op: 24 november 2005, 15:16:00 »
Nieuwe dienstregeling veerboot houdt de gemoederen op Vlieland bezig

Op Vlieland kan men de veerdienst als de levensader van het eiland beschouwen. Ingrijpende veranderingen in een bestaande dienstregeling hebben een enorme impact op het eiland. De wijzigingen in de nieuwe dienstregeling voor 2006 hebben dergelijke verstrekkende gevolgen voor het eiland en haar gasten en bewoners.

Naast de vermindering van het aantal afvaarten van en naar Vlieland vallen de sterk aangepaste vertrektijden en de sterk verkorte vaartijd (van ruim anderhalf uur naar 1 uur en 10 minuten) op.

Het bestuur van VVV Vlieland heeft middels een brief haar bezorgdheid geuit over de grote aanpassingen in de dienstregeling voor 2006 zoals die nu voorhanden is.

Bron: Vliestroom nieuws
« Laatst bewerkt op: 16 februari 2006, 09:48:19 door marten »

Jan Leenstra

 • Forumbeheerder
 • Marconist
 • *****
 • Berichten: 389
 • Geslacht: Man
 • euhh....beste stuurlui staan aan wal....
  • Schepen van Doeksen
Re: Nieuws
« Reactie #2 Gepost op: 14 december 2005, 19:25:18 »
Nog even over de ontploffing: Er is inderdaad een ontploffing geweest aan boord van de Friesland.
Een medewerker van rederij Doeksen was aan het solderen toen het busje waar hij mee aan het solderen was ontplofte. Hij heeft brandwonden aan zijn handen en in zijn gezicht. Gezicht viel mee, maar handen waren vrij serieus. Volgens de berichten mocht hij vandaag weer naar huis.

Vanaf deze zijde natuurlijk beterschap!!

Leen

 • Marconist
 • ****
 • Berichten: 474
Re: Nieuws
« Reactie #3 Gepost op: 15 december 2005, 20:20:32 »

In de Terschellinger maar ook elders valt te lezen dat Haantjes ( van de huisjes en fietsen ) een eigen veerdienst wil beginnn naar het model van Teso. ( de eilanders als aandeelhouders )
Hij wil dat doen het hele jaar rond en ook Vlieland bij de plannen betrekken.

Hij zou nu in gesprek zijn met Rijkswaterstaat en wil een eventueel convenant aanvechten.

Melles van Doeksen zegt geen concurrentie te vrezen, echter hij geeft wel aan dat het aantal afvaarten dan zal verminderen.


LeenHunter

 • Machinist
 • ***
 • Berichten: 156
 • Geslacht: Man
 • ...your mayday is our call for giving assistance..
Re: Nieuws
« Reactie #4 Gepost op: 17 december 2005, 10:38:56 »
Hallo allemaal,

Nu het hier zo'n windkrachtje oehoe is  ( 8/9 ) heeft de Friesland wel wat hinder van... Door de Noord_Westen wind had de Friesland gisteravond rond half 22 en 22.00 uur hulp nodig van de sleepboot Noordgat...
Ik denk dat ze vandaag weer hulp nodig hebben en het waait hier lekker
dus ik ga zo even naar de haven en zou kijken of de Noordgat vandaag weer moet helpen aanduwen..
Dan zou ik daar even foto's van maken en daarna plaatsen op het forum...
Groeten Hessel Buren Terschelling

Leen

 • Marconist
 • ****
 • Berichten: 474
Re: Nieuws
« Reactie #5 Gepost op: 22 december 2005, 20:24:24 »
Aanpassing Terschelinger haven.

In de Harlinger Courant stond afgelopen vrijdag een artikel over de presentatie van een aangepaste Terschelinger haven.
Het gaat om een voorstel van de Grontmij die dat heeft onderzocht in opdracht van de gemeente Terschelling die het gebied rond de haven wil opwaarderen.

De vrachtdienst wordt in dat voorstel gescheiden van de passagiersdienst in die zin dat er een aparte aanlegsteiger voor zou moeten komen ter hoogte van de dijk bij het industrieterrein compleet met brug.
( op het punt waar de havendam op de dijk aansluit )
De Koegelwieck zou in de kom een plaatsje moeten vinden, de Friesland of haar opvolger zo staat het in de tekening zou op de huidige plaats blijven aanmeren.
Directeur Melles van Doeksen gaf aan het een goed plan te vinden.
Het transport van trailers per vrachtboot ( gescheiden van het passagiersvervoer ) zal sterk toenemen, waarschijnlijk zal op termijn een 2e of grotere vrachtboot noodzakelijk zijn, aldus Melles.

Het aantal vrachtwagens dat met de Friesland oversteekt zal sterk verminderen.

Te meer een reden naar mijn idee om de verrichtingen van de Vlieland en haar waarde voor Doeksen goed in de gaten te houden.
Het zou mij niet verbazen dat als zij goed bevalt de dagen van de Friesland als vlaggeschip voor Terschelling wel eens geteld zouden kunnen zijn.

Overigens ook van mij de beste wensen, een goed uiteinde en een goed nieuw Schepen van Doeksen jaar.

Leen
 
 


Mark

 • Gast
Re: Nieuws
« Reactie #6 Gepost op: 30 december 2005, 12:04:40 »
Bonden blazen acties op veerboten op valreep af

HARLINGEN -  De acties bij Rederij Doeksen zijn op de valreep afgeblazen. De veerboten naar Vlieland en Terschelling zullen op 1 januari gewoon volgens de dienstregeling varen. Rederijdirecteur Paul Melles heeft gistermiddag in het laatste overleg met de vakbonden FNV en CNV de eisen van het personeel ingewilligd.

Bron: Leeuwarder Courant

Humtidumty

 • Stuurman
 • *****
 • Berichten: 529
 • Geslacht: Man
 • schepen met een eigen snoet!
Re: Nieuws
« Reactie #7 Gepost op: 4 januari 2006, 12:35:34 »
Rederij Doeksen heeft de dienstregeling met ingang van 1 januari 2006 ingrijpend gewijzigd. De dienstregeling laat andere afvaarttijden zien dan we gewend waren en er vallen een aantal afvaarten weg, m.n. door de afname van het Koegelwieckverkeer tussen de eilanden.

Ook de tijden tussen zomer- en de winterdienstregeling verschillen. Sommige boten gaan in de winter later dan voorheen, maar in de zomer juist vroeger dan voorheen.

Als u dus plannen heeft om naar Vlieland te komen kijk dan altijd even op de website van de Rederij voor de goede tijden (en vul daarbij de goede afvaartdag in want ook tussen de dagen zijn verschillen).
« Laatst bewerkt op: 5 januari 2006, 20:40:58 door Jan Leenstra »
Richard

www.avantbrowser.com Maak internetten leuker.

Jan Leenstra

 • Forumbeheerder
 • Marconist
 • *****
 • Berichten: 389
 • Geslacht: Man
 • euhh....beste stuurlui staan aan wal....
  • Schepen van Doeksen
Re: Nieuws
« Reactie #8 Gepost op: 5 januari 2006, 21:23:31 »
melding op de Doeksen site:

Extreme telefonische drukte...
03-01-2006

Vanaf maandag 2 januari j.l. is het mogelijk uw autoboekingen voor het jaar 2006 te doen. Dit kan telefonisch via het nummer 0900-DOEKSEN (3635736), in het menu kiest u dan optie 1 en dan nogmaals optie 1. U wordt daarna verzocht om een keuze te maken tussen boekingen voor de maanden januari en februari (optie1) of boekingen na 1 maart (optie 2). De afdeling autoreservering is bereikbaar op werkdagen van 08.45 -12.00 uur en van 13.00 - 16.15 uur. Houdt u voor het maken van de boeking alvast het kenteken en uw creditcard- of bankrekeningnummer bij de hand.

marten

 • Gast
Re: Nieuws
« Reactie #9 Gepost op: 11 januari 2006, 18:43:20 »
Het bericht hier even neer gezet omdat de bijlagen na een tijdje verwijderd worden.


10-01-06 15:05
Visser bezorgd over veerboot Terschelling
 
Bron: LEEUWARDER COURANT

WEST-TERSCHELLING - Burgemeester Jurrit Visser van Terschelling maakt zich grote zorgen over de bereikbaarheid van zijn eiland.

Hij vreest dat er door de 'lakse' houding van Rijkswaterstaat afvaarten zullen uitvallen. De overeenkomst tussen Rederij Doeksen, het rijk en de gemeenten Terschelling en Vlieland is na jaren onderhandelen nog steeds niet getekend.
Struikelblok vormt het 'Europa-bestendig' maken van de concessieverlening aan de huidige rederijen Teso, Doeksen en Wagenborg. ,,Het convenant heeft kennelijk geen prioriteit, waardoor straks niemand weet waar we aan toe zijn", vreest Visser.

,,In de belevingswereld van Rijkswaterstaat komen eerst de treinen, dan de bussen en de taxi's, dan een hele tijd niets en aan het eind nog eens de eilander veerdiensten", zo schamperde hij op de nieuwjaarsreceptie van de reddingmaatschappij in het boothuis van Paal Acht.

De burgemeester bespeurt bij Rederij Doeksen nu al een afwachtende houding bij de bouw van nieuwe schepen. De mogelijke komst van een tweede rederij van initiatiefnemer Bernard Haantjes is voor Visser juist reden te meer om spijkers met koppen te slaan.

,,Dat er concurrentie komt, is op zich geen probleem'', aldus de burgervader. ,,Maar het moet straks niet zo dat er een loopje wordt genomen met het aantal afvaarten en we voor ons vervoer afhankelijk worden van de reddingboot."


« Laatst bewerkt op: 16 februari 2006, 09:45:06 door marten »

marten

 • Gast
Re: Nieuws
« Reactie #10 Gepost op: 13 januari 2006, 14:45:40 »
Er is nu een nieuwe DVD over de Holland uitgekomen.

Spectaculaire documentaires over de zeesleper Holland

Zeesleepboot Holland in actie
Twee unieke documentaires van Werner Grassmann uit de zestiger jaren op Terschelling. Het verhaal van de stranding van de ms Gerlinde, die vastliep op de Noordergronden en de berging van het booreiland Constellation op de Noordzee.

De orginele 16 mm films, bijna in de vergetelheid geraakt geven een uniek beeld van de roemruchte bergingen van De Holland en Terschelling in de 60-jaren. 44 Minuten.
Nederlands ondertitelt.

[afbeelding niet meer beschikbaar]

Bron: Koopvaardij.web-log.nl
« Laatst bewerkt op: 31 oktober 2016, 18:30:06 door PiebeJanMan »

Leen

 • Marconist
 • ****
 • Berichten: 474
Re: Nieuws
« Reactie #11 Gepost op: 1 februari 2006, 18:20:57 »

De familie Doeksen heeft in samenwerking met het Maritime museum in Rotterdam oude zeekaarten van de VOC aangekocht van de Universiteit van Oxford.
Binnenkort kunnen ze in het museum van Rotterdam worden bewonderd.


Leen

Leen

 • Marconist
 • ****
 • Berichten: 474
Re: Nieuws
« Reactie #12 Gepost op: 15 februari 2006, 16:35:38 »

Ik las in de Harlinger Courant een artikeltje over het 100 jarige bestaan van de VVV van Vlieland.
Rederij Doeksen zal ter gelegenheid hiervan op 26 juni 2006 de oude Friesland en de oude Vlieland laten varen met de mogelijkheid tot een overstap op het Vlie net zoals vroeger.

Meer bijzonderheden geeft het bericht niet.


Leen

PiebeJanMan

 • Forumbeheerder
 • Kapitein
 • *****
 • Berichten: 1.739
 • Geslacht: Man
 • Geniet, maar vaar met regelmaat mee!
  • Golven op zee
Re: Nieuws
« Reactie #13 Gepost op: 16 februari 2006, 08:40:59 »
idd hier (officiele) bericht van het VVV vlieland

Op maandag 26 juni 2006 zal zowel het Slauerhoff pad, als de expositie officieel geopend worden. We denken daarbij aan het volgende: op deze dag zullen de vroegere veerboten van Rederij Doeksen ms Friesland en ms Vlieland elkaar treffen op de Vlieree, alwaar de passagiers moeten overstappen op de Vlieree om zo Vlieland te kunnen bereiken. Dit overstappen zal een spectaculair intro zijn voor de daarop volgende openingen; het bestuur van de VVV Vlieland heeft Burgemeester Galama verzocht om hiervoor de Commissaris van de Koningin van de provincie Friesland, de heer Nijpels uit te nodigen, evenals haar collega burgemeesters van de omliggende gemeentes.
bron: http://www.vlieland.net/index.php?pagina=actueel_100jaarvvv2&taal=NL

Leen

 • Marconist
 • ****
 • Berichten: 474
Re: Nieuws
« Reactie #14 Gepost op: 17 februari 2006, 11:59:22 »


Minister Peijs die vanwege de Gemeenteraadsverkiezingen in Harlingen
was liet weten niets voor concurrentie op de veerdienst naar Terschelling en Vlieland te voelen.

Uiteindelijk zijn er dan vele afvaarten in de zomer en de winter kunnen beide diensten dan niet uit.

Zij maakt zich daarom sterk het alleenrecht voor Doeksen op de diensten Europees bestendig te regelen.


Leen