Schepen van Doeksen > Doeksen slepers

Doggersbank

<< < (2/11) > >>

Hunter:
zo lijkt ze net een beetje op de Holland haha aan de vorm te zien dan he :D

Wim Vink:
Een vriend van me ging jaren geleden naar Malta. Uiteraard vroeg ik hem naar de baai van Sliema te gaan. Hij nam een paar foto's voor me, maar nam ook deze ansichtkaart mee.

Wim Vink:
Een redelijk bekende ansichtkaart uit 1963, maar ik ben hem op deze site nog niet tegengekomen. Naast de Doggersbank de Schellingerland, die ligt te wachten op verkoop. En daarnaast ligt de NAM-pont Hilsea.
En volgens mij is de jongen met het witte petje op de fiets Adrie Vis, een van de het huidige walpersoneel op Ts. Vanwege een haarziekte droeg hij dikwijls een petje. Begin jaren 60 heb ik heel wat met hem en de jongers van Gorter gevletterd in de Kom.


Wim Vink:
Onderstaande foto uit de collectie van mijn oom is helaas niet al te duidelijk, maar is afkomstig uit 1961. We zien een nieuwe Carlot, de Doggersbank op de plek van de Holland. De Holland was misschien vertrokken voor een dokbeurt bij de ADM in Amsterdam of weg voor Guzjen. Achter de Carlot is de Cornelia Alida te zien in haar nadagen. Daarachter zijn de Volharding en de Schellingerland te zien.
Helemaal links een beurtvaarder die sterke gelijkenis vertoont met de Adriana, maar die kwam pas in 1964 op Ts volgens SSS. Het zal een andere beurtvaarder zijn.
De foto kan onder meerdere topics worden geplaatst, maar ik heb voor deze gekozen.


Wim Vink:
Uit een eerdere tip van Donald v.d. Horst: het kan misschien de Linquenda van Vrieswijk zijn. Dus geen Doeksen schip.

Navigatie

[0] Berichtenindex

[#] Volgende pagina

[*] Vorige pagina

Naar de volledige versie